Hej bloggen!
 
Det är ett bra tag sen jag bloggade och som det känns nu kommer det här bli mitt sista på ett tag, hur länge vet jag inte, kanske mitt absolut sista eller så känner jag för att blogga igen om nån vecka, who know´s... 
 
Har haft ett par tunga veckor ett tag och jag ser inte riktigt ljuset i tunneln än, då jag har fått veta att en släkting har fått cancer, vi vet inte hur allvarlig den är än och om den är elakartad eller inte. Detta är tredje cancer beskedet i släkten på bara några år...
 
Vi har haft för många dödsfall i familjen dem senaste åren och jag vet inte hur många fler vi klarar av! 
 
Men som sagt vet vi inte hur allvarligt det är ännu och som alltid är jag positiv och tror alltid på att det blir det bästa i slutändan :) 
 
 
 










 
Gosh, så trött jag är. Har en sådan dag idag. Var trött redan när jag klev upp. Har ju inte kunnat täna på länge på grund av halsen. Utan träningen känner jag hur jag bara blir tröttare och stelare för var dag som går.  Nu väntar jag bara på att få gå till gymmet igen. Det här känns så "over and done with".
 
Det hela blir ju inte bättre av att sitta framför datorn hela dagen. Men så får det vara när man gått och blivit datanörd under 2012. Jag har numera datavana som inte heter duga. Idag har jag suttit åtminstone nio timmar framför datorn och det är ändå lite för att vara jag nu för tiden.
 
Nog med fakta om mina datavanor. Nu ska jag gå och lägga mej så jag orkar mina timmar imorgon också. 









2012, C#, Chisspink, Data, Systemvetenskap, datanörd, informatik, skola, träning,
 
 
Har precis smygstartat julen med att kolla på trailern för årets julkalender. Mysteriet på Greveholm är tillbaka!
 
Julkänslorna satte igång i morse då den första snön föll här i Örebro. Jag hade nästan glömt hur mysigt det är att sitta och se på när snöflingorna som långsamt faller neråt. Men det är i alla fall skönt att det inte är kallt nog ute för att det ska ligga kvar på marken. Har nämligen inte fått på vinterdäcken på bilen ännu. Så det skulle inte vara det bästa.
 
Nu sitter jag och funderar på om jag skulle ta och göra mej en JulLista i Spotify. Tror faktiskt att jag ska det ;)
Julmusik och pluggande, det blir bra.
 









Mysteriet på Greveholm, jul, julkänslor, mys, trailer,
 Bilder från dansgolvet med Katja och mej.









BlackSwan, Cat, Halloween,
I helgen var det tema Haunted House på Kåren och därför hade vi en Halloweenfest innan utgången. För att verkligen skapa stämning så pyntade vi med en del spindelväv. Vad tycks?
Det kommer säker komma lite fler bilder från kvällen lite då och då. Det blev en del bra bilder men är alldeles för trött nu. Har suttit i skolan hela dagen och pluggat så jag orkar knappt tänka för tillfället.









Halloween, spindelväv,
Igår blev det ett 12 timmars pass på jobbet, vi inventerade hela butiken. Det är då man inser hur mycket väskor vi har, det tog ju aldrig slut och vi ville inte sluta förrän allt var gjort, åtta igår kväll var vi klara, två timmar efter vi stängde. Humorn blev väldigt låg på slutet när vi alla bara ville därifrån, men roligt hade vi ialla fall :)
 
Försökte ta två bilder på eländet, på slutet hade vi högar med väskor som vi inte kunde scanna in utan vi måste leta upp ean koden och skriva in den för hand, tog sin lilla tid!
 Två dåliga bilder blev det på röran och det här är inte ens hälften av alla väskor som inte gick att scanna...
 
Åkte hem och i stort sett somna direkt så idag är jag utvilad och gick upp vid åtta, har nog aldrig hänt en ledig dag :)










Inventering, Jobba, Lundbergs Handskar & väskor,










citat, envy, green, inspiration,
Den här sista bilden är från en av våra sista kvällar i London före Cypern resan, jag och Emilia satt uppe på Hampsted heat och såg skymningen över London och drack svensk cider, underbar kväll!










 
Nu har Camilla och Angelica åkt hem efter en fantastiskt trevlig kväll! Det blev en ost & kex och rödvinskväll med massa prat om allt möjligt!
Vi tre har gått tillsammans på gymnasiet så det blev mycket prat om gamla minnen från den tiden vilket var väldigt roligt! Men samtidigt är det skönt att den tiden är över, när man pratar om det inser man hur mycket man har förändrats i sättet man är och hur man tänker, tack och lov! ;)
 
Nu ska jag slöa lite framför tvn sen måste jag sova, ska möta upp anna på en fika vid elva imorgon och sen kommer mamma och hjälper till att fixa i lägenheten, så kommer bli full fart  :)
 
 
 










 
 
 
Imorgon blir det en riktig tjejkväll hos mig har jag tänkt, funderar på att köpa en box rödvin och bjuda tjejerna på mat. Ska nog göra så, känns som det kommer bli en prata av sig kväll så då kan vi behöva god mat och lite rödvin.
 
Man behöver sina tjejkompisar för att prata av sig ibland och jag känner att jag behöver en sådan kväll mer än på länge, för mycket rör sig i huvudet, för mycket tankar helt enkelt.
Har blivit dåligt med inlägg från min sida, jag vill skriva och jag försöker men det har varit stopp ett tag, får inte ur mig nånting att skriva. Men jag hoppas det vänder nu :)
 
 










 
 
Har precis gått upp från en inte så bra natt. Jag har vaknat flera gånger utav min hosta. Så det första jag gjorde när jag gick upp var att fixa en kopp te. Tog fram smaken ginger/lemon eftersom ingefära ska vara bra när man inte känner sej helt hundra. I alla fall så stod det ett citat på den lilla pappersfliken som fick mej att fundera.
 
 
"When you have knowledge, you will not have fear".

Det stämmer ju tänker jag. Ifall jag ska hålla föredrag så är det bästa att verkligen kunna det jag ska tala om. Då behöver jag inte vara nervös. Samma gäller innan prov/tenta. Kan man allt så behöver man inte ha rädslan att man inte kommer att klara de.Tycker även att det stämmer på högre nivåer som när något oförutsägbart händer. Det kan vara lite skrämmande men om man vet hur man ska hantera det och vet lite om det som händer så går en del av rädslan bort.
 
Vad tycker ni?









citat, inspiration,
 
Idag har jag målat om mitt kök från vitt till vitt, en stor förändring jag vet! Väggarna var riktigt slitna så det behövdes verkligen. Nu ser det fint och fräscht ut, ska bara måla ett lager till imorgon sen är det klart :)
 
Nu sitter jag och väntar på att tvätten ska torka för sen ska jag till Anna och dricka tea och kolla på Trinny & Susanna som ska styla om Örebro!
 
Ha en fin kväll!










 

Satt precis med Visual Studio och programmera lite med C#. Det är det språket vi håller på med för tillfället. Det är rätt roligt men tidskrävande och frustrerande. Så lite vart om sitter man och är glad för att i nästa stund vara superirriterad. Haha, har nog aldrig haft sådana humörsvängningar som när jag programmerar. Men som sagt det är kul...När det går bra.
 
Var på projektkväll med Tansportstyrelsen igår. Det var rätt kul och jag insåg att jag hade vilja fått ur mer från första delkursen. Jag kommer att lägga mer tid på det när jag känner att jag har tid. De från Transportstyrelsen talade om bland annat trängselskatten, hur Göteborgs infrastruktur ska byggas om/ut, hur de jobbar och vilka system de bygger. Det var ganska inspirerande och eftersom starten av denna kursen gått långsamt för mej så var det exakt vad jag behövde för att dra igång. Jag kommer få dra ner en hel del på det sociala den här månaden så jag klarar av denna kursen. Jag är fast bestämd om att det går. Måste bara lägga en massa tid på det.
 
Nu ska jag gå och göra en kopp te för min halls håller på att ta kol på mej och sen jobba vidare med min applikation.









C#, Götebrog, Lyckas, Tid, Transportstyrelsen, Trängselskatt, Visual Studio, citat, delkurs, infrastruktur, inspiration,
Tar tillbaka det jag skrev, var inte helt kört för Sverige trots allt!
 
Glad att jag inte bytte kanal :D










Bild från i somras
 
Sitter i soffan och kollar på Sverige-Tyskland, hoppas såklart att dem ska vinna även om jag vet att det kommer bli svårt! Men nu när det blivit två noll till Tyskland efter bara en kvart så känns det ganska kört.. Och nu var det riktigt nära tre noll...
 
Och där blev det tre noll! Byter nog kanal snart...










 
Nu har jag äntligen internet så ska försöka komma igång och blogga igen, men det känns lite svårt efter flera veckors uppehåll men har faktiskt saknat det!
 
Idag har jag varit i Hallsberg på en matte lektion och på ett möte, men mellan lektionen och mötet träffa jag denna lilla donna och hennes fina mamma Petra. Känns som det var evigheter sen så det var jättekul, massor att prata om som vanligt! :)
 
Nu är jag hemma och fixar i lägenheten och förhoppningsvis blir det en promenad med Angelica senare :)
 
 
 










 
 
I Söndags talade jag och Elin om böcker. Det var riktigt länge sen nu som jag har en "läsperiod". Jag kan ju inte riktigt säga att jag har tid till att läsa en massa så jag kom på att om jag börjar gå till skolan så kan jag lyssna på en bok under tiden. Det har jag nu gjort. Köpte boken Enclave på Itunes. Mycket smidigt, rakt ner i mobilen och att lyssna på själva boken drog knappt batteri heller. Så det här kommer jag nog fortsätta med.
 
Boken Enclave av Ann Aguirre är skriven får barn och ungdom vilket märks ganska väl. Men jag har inget emot det eftersom det är lätt att lyssna och följa med i handlingen då. Den handlade om att en pest hade härjat och folk hade antingen evakuerats eller sökt skydd. Huvudrollen Duce bodde med sin "klan" i tunnlarna under New York. Utanför deras "kvarter" så lurade en massa faror och så vidare. Det är en rätt spännande bok och jag kunde knappt sluta lyssna vidare... Även när jag kommit hem. Så nu är den slut. Sitter precis i Itunes och ska köpa tvåan.
 
Det här känns farligare än Netflix på ett konstigt sätt eftersom detta kan bli rätt dyrt i slutänden. Finns det något liknande Spotify/Netflix fast med ljudböcker ist? Kommentera gärna om ni vet.









Ann Aguirre, Enclave, bok, läsa, netflix, recension, spotify,
 
Morgonen har börjat bra. Jag har duschat med fredagens lushköp, sminkat mej med mina nya Mac Marilyn Monroe produkter och skaffat Netflix!
 
Var och hyrde film med Elin igår och tänkte då att det borde komma snart. Har ju väntat på Netflix sen de gick ut i somras med att de skulle komma hit. Nu äntligen är det här! Wiiee. Gissa vad jag ska göra ikväll efter träningen. Just det, jag kommer hänga på netflix heela kvällen.
 
Nu ska jag gå iväg till ica och lämna tillbaka filmen från igår. Det kanske blir sista gången. Vem vet nu när Netflix has come to town!









Film, lush, mac, mac marily monroe, marilyn monroe, netflix, netflix till sverige, nyhet, twilight,
 
Har varit hos mamma i Hallsberg sen i Onsdags, har mattelektioner på onsdagar och fredagar så passade på att umgås med lilla familjen. Idag var det prov dags och det gick så dåligt det kunde! Men efter lektionen gjorde jag det obligatoriska stoppet på Lindex här i Hallsberg och tröstshoppade, så känns lite bättra nu ;) 
 
Ska nog dit igen en sväng senare och hjälpa mamma hitta nåt snyggt till kvällen innan jag tar tåget mot Örebro. Ikväll blir det nog en lugn filmkväll och imorgon väntas jobb och sen blir det middag och goda drinkar på stora örebro med massa tjejer för att fira johanna, ska bli fantastiskt kul! 
 
 
 
 










Familjen, Hallsberg, Lindex,

Sitter i bilen på väg till Stockholm. Det ska bli en härlig dag med mat och shopping i huvudstaden. Till kvällen ska jag se på Notting Hill på TV3 med några vänner :) det här blir nog en bra dag med andra ord!









 










citat, inspiration,

Snickersbitar

2 lindt 70% chokladkakor

300g smör

350g jordnötssmör (utan socker, helst minst 99% jordnötter)

 

1. Smält en chokladkaka med 50g smör i vattenbad. Häv ut i en lätt smörad form. Jag använde en med löstagbar kant. Ställ in i frysen så det stelnar. (5 min)

2. Smält 100g smör och 350g jordnötssmör i vattenbad och häv på den stelnade chokladen. (ca 25 min)

3. Repetera steg ett och häll den smälta chokladen över lagret med jordnötssmör. In i frysen för att stelna.

4. Skär upp i rutor 1*1 cm när allt är stelnat och klart.

 

Bör förvaras i kyl eller frys för de smälter i rumstemperatur.










Fredagsmys, bitar, godis, lchf, nocarbs, nosugar, nyttigt, recept, snickerskakor,
 
 
Sitter i skolan, ovanligt va? Igår var vi och tränade men bodycombaten var inställd så det blev något annat pass. Tror det hette FT. Det var i alla fall en massa styrka. Kände direkt efter passet när vi var på ica hur träningsvärken redan började krypa sej på. Efter vi hade duschat, gjort oss i ordning och tagit en miljon bilder som de tjejer vi är så gick vi till strumpis. Vi hade riktigt kul och dansade en hel del. Men idag känner jag av träningsvärken rejält. Fast det är väl så det ska vara? :D

Rätt som det var stod jag i baren och såg en kyckling.
 
 









Jag har börjat läsa denna blogg och hur gärna jag än skulle vilja sluta läsa så kan jag inte det, så sorligt och så ärligt skrivet.
 
Kristian från Sugarplum fairy
 
 










 Sitter i skolan och jobbar med C#. Kan inte säga att jag är någon mästare ännu men jag började ju med det så sent som i Måndags. Det verkar rätt likt java så det borde gå bra i alla fall. Ikväll ska jag till gymmet och köra bodycombat. Har på sistonde fyllt kroppen med en massa mer protein än vad jag är van vid så jag känner mej helt tung i kroppen även om jag tappat 1.5kg sen jag började för tio dagar sedan. Jag siktar på ett i veckan så jag ligger bra till där. Igårkväll fick jag hem mitt paket från Dorothy Perkins som jag beställt. En klänning som kommer sitta perfekt om nån vecka eller två, en väska och en tygpåse att släpa runt mina skolböcker i. Känner mej riktigt nöjd med mina köp och dessutom var det tio procent rabatt på hela köpet!
 
Nu ska jag fortsätta plugga :D










Black dress, C# , Dorothy Perkins, Java, LBD, London bag, Shopping, gå ner i vikt, kilo, weight loss,
Fortfarande inget internet, börjar bli tröttsamt! Men förhoppningsvis kommer det igång snart :)










 Är hemma hos mamma och pappa nu. Broch/eller fru och barn åkte för inte alls länge sedan. Vi har haft en familjemiddag. Efteråt så kollade vi på en massa gamla filmer från när vi var små. VHS, kommer ni ihåg det? Inte alls samma kvalitet som man är van vid idag.
På filmerna ser man mina personlighetsdrag väldigt väl. Hur jag var väldigt lugn, gick och drömde mej bort, var nöjd med att leka själv och var allmänt långsamt.  Så är jag än idag. Jag gillar att ta tid på mej med saker som jag gör. Är fortfarande en drömmare och går ofta i min egna lilla värld. Nu ska jag ta och åka hemåt. Byee. 









Härliga Lördagsmorgon! Det är en riktigt skön höstdag idag. Kyligt i luften men solen skiner. En massa gula, röda och bruna löv på backen. Gick precis en sväng ner till bageriet och köpte frukost. Kanelbulle och pain au chocolate. Riktigt gott med lite kaffe. Snart ska jag in till centrum på kuddjakt och möjligtvis lite fika :D









 
Har precis gjort mej i ordning. Om några minuter ska jag iväg och skriva tentan. Är lite nervös. Känns inte som att jag kan allt jag borde kunna. Trots att jag pluggat non-stop i två veckor. Ville bara göra ett kort inlägg så ni inte undrar vart jag tagit vägen. Wish me Luck!
 
 










Har fortfarande inget internet, men har kommit fram till att det inte är mig det är fel på utan modemet som är fel och det känns ju tröstande! ;)
 
Idag har jag varit ledig från jobbet så har hunnit med två promenader med Angelica, fix i lägenheten, fikat kanelbulle såklart, köpt en tv och nu sitter jag hos Angelica och ska kolla på Fråga olle och dricka tea :)
 
Jag hoppas mitt internet hoppar igång imorgon så kan jag blogga lite mer!










 

Sitter fortfarande och pluggar för full. Känns som det är det enda jag bloggat om den här veckan men det är nästan det enda som jag gjort också. Imorgon blir det ändringar på det. Jag skriver tentan vid två och efteråt har jag bioplaner med bland annat Grannen (inte min, någon annans), Pelle, Stefan, Tanja och Steven. Hoppas filmen imorgon är bättre än Looper som inte alls höll måttet.









Bio, Looper, sf, tenta, tentaplugg,
 

Sitter och dricker en kopp te och äter en fruktsallad till frukost. Det blev aldrig någon bodycombat igår. Jag kände mej inte helt 100 så jag satt hemma hos bror och pluggade ist. Det var nog ett bra val för när jag vaknade hade jag ont i halsen. Jag hoppas det ger sig tills i helgen eller åtminstone tills på måndag så jag kan gå till gymmet då. Idag ska jag tvätta och tentaplugga. Sista dagen nu för tentan är imorgon. Blir till och jobba hårt om jag ska klara det här. Vi får se hur det går :)









Jag har inget internet därav inga inlägg, eller jag har internet bara jag klurar ut hur jag instalerar det på datorn. Har bara försökt två gånger kör på tredje gången gillt imorgon ;)

Har nu sovit en natt i lägenheten och trivs riktigt bra! Bara jag får ordning snart och får bort alla flyttkartonger kommer det bli ännu bättre! :)

förhoppningsvis har jag internet imorgon! Tur att jag har mycket att plocka med för jag har ingen tv heller! Men är ganska skönt faktiskt så går ingen nöd på mig egentligen :)

Ha en fin kväll!









 
 Sitter just nu i studentcentreum och äter frukost. Hade ingenting hemma så jag åkte lite tidigare till skolan för att inte behöva stressa. Har snart redovisning av projektet som jag och Tanja jobbat på senaste veckorna. Jag tror det kommer att gå bra. Hoppas på det i alla fall. Nu är det dags att gå.
 
Wish me luck!










projekt, redovisning,
 Har precis satt ihp lite inspirationsbilder för veckan. Imorgon börjar jag med BodyCombat. Jag har saknat det sen sist jag tränade på njoy. Har suttit i skolan hela dagen idag. Fast det känns knappt som jag lärt mej något. Har tappat modet lite men ska snart iväg och träffa Elin. Då blir jag alltid på bättre humör. Vi ska gå på bio och se filmen Looper. Vi får väl se om den är bra. Adios.










Bio, Looper, Plugga, citat, gym, inspiration, nJoy, sf, skola, tenta, träning,

 Nu är det snart dags för fösta passet på gymmet. Jag laddar genom att äta en macka och dricka ett glas vatten. Jag vet inte varför men känner mej lite nervös. Kanske för att jag vet att det här kommer bli tuff just för att jag inte har rört mej speciellt mycket senaste tiden. Jag drar igång med ett stepintervall pass. Jag brukade älska de när jag tränade på nJoy sist. Vi får väl se om jag fortfarande gillar det om några timmar.











StepIntervall, citat, gym, kom igång, nJoy, nervös,
 

#Tentaplugg i full gång och det märks för det finns knappast några platser att sitta på här vid universitetet. Lunchrasten är över så nu väntar boöckerna. ;)









Anna på milleniumbrigde, London
 
Idag vankas det jobb hela dagen, men imorgon är jag ledig och då blir det fix i lägenheten hela dagen istället. Pratade med elbolaget imorse och elen kommer inte igång förrän imorgon, hade hoppats på idag men icke!
 
Fick en trevlig nyhet idag i alla fall :)
Anna kommer till Örebro och hälsar på mig om några veckor, jag längtar så!! Senast jag såg henne var 3 juni och det är alldeles för längesen! Hon har ju hört väldigt mycket bra om Örebros nattliv av mig och Emilia så känner en liten press på en rejäl utgång när hon är här, men jag ska nog lyckas visa henne den bästa sidan av Örebro ;)
 
Nu iväg till jobbet!